Hvad foregår der hos kiropraktoren?

Ofte er dit første møde med Kiropraktisk Klinik Faxe, at du ringer, og får fat i Lisbeth eller Annette, vores hjælpsomme sekretærer.

Sekretæren stiller dig nogle spørgsmål, for at finde ud af hvor hurtigt, du har brug for at komme til, og hvor lang tid der skal sættes af til din undersøgelse og første behandling + eventuelle røntgenbilleder.

Ofte kan du få en tid samme dag som du ringer, eller næste dag.

Når du møder op i klinikken, skal du vise dit sygesikringskort til sekretæren, der skriver dine data ind i pc’en. Du skal medbringe sygesikringskortet ved hvert besøg.

Udlandsdanskere og udlændinge skal medbringe pas.

Grundet Corona-epidemien skal du bruge mundbind, holde afstand til øvrige patienter og huske at spritte hænder med den håndsprit, der er sat frem på klinikken.

Såfremt du har symptomer som hoste, feber, forkølelse, synkebesvær, vejrtrækningsbesvær eller hovedpine, skal du blive hjemme.


Første undersøgelse

Ved første besøg hos kiropraktor Tage Rasmussen starter I med en samtale, og du vil sandsynligvis opleve, at Tage undersøger dig grundigt, også andre områder af din krop, end der hvor du selv mener problemet sidder, især rygsøjle, nakke og lænd.

Et problem i en del af kroppen kan godt have sit udspring i en anden del af kroppen, evt. en skævhed, eller en nedsat bevægelighed, og kiropraktoren er specialist i at se sammenhængen i hele din krop.


Behandlingen

Selve behandlingen foregår almindeligvis på kiropraktorbriksene. Ofte er der noget i bevægeapperatet “der fungerer forkert” eller noget har “sat sig fast”. Behandlingen går ud på at “løsne” dette, med en såkaldt manipulationsbehandling. Det er denne behandling der giver det karakteristiske “knæk”, som iøvrigt slet ikke er noget der knækker, men blot luftbobler, der frigives fra det led, kiropraktoren behandler.

Efter behandlingen er det en god ide at ligge i hvilerummet i 10-15 minutter, for at kroppen får mest muligt ud af behandlingen.

Herefter går du ud i receptionen, hvor du betaler (vi tager imod dankort), og bestiller din næste tid, hvis du har aftalt med Tage, at du skal have flere behandlinger.

Vi glæder os til at tage imod dig!